Gedurende de avond draait Marietje jullie favoriete ‘plaatjes’ op haar nostalgisch moderne platenspeler en daagt zij haar publiek uit om gezellige mee te zingen en mee te swingen. Soms wordt je zelfs uitgedaagd voor een klein spelletje, zoals: ‘zing het muzieknummer af’ of ‘raad de plaat’.

Zing een liedje met Marietje

Ook dit jaar zijn Annie, Marie en Jet (samen met de heren van Van Binsbergen Trio) te vinden op PAASPOP! Op vrijdag en zondag kunnen jullie lekker een rondje mee komen bingo’en op het Tjongejonge Bingo Bal. Na een saamhorig opwarmertje brengen we de ballen aan het rollen (laat de ballen maar vallen!) en kijken we vol spanning uit naar onze bingo winnaars (balletje kan soms raar rollen….). Deze keer met hilarische opdrachten tussendoor en misschien dat we zelfs een ballonnetje opwerpen… Locatie en tijdstippen volgen… Bingo jij een rondje met ons mee? We horen het graag! Paaspop #tjongejongebingo#anniemariejetontour #vanbinsbergentrio#biercantus #bingo —  fantastisch.

Someren stond zaterdag 8 december 2018 alweer voor de vierde keer in het teken van DorpsQuiz Someren. Met ruim 900 deelnemers verdeeld over zestig teams werd er weer op het scherpst van de snede gestreden. Om 17.30 uur werden bij CC De Ruchte door 60 enthousiaste Quizdeelnemers de Quizboeken afgehaald. Om klokslag 21.00 uur waren weer alle Quizboeken in geleverd waarna het feest kon beginnen. Rond 0.00 uur hoorde team Fillipini en de Hazen dat ze de wisselbeker van DQS18 hadden gewonnen.

Het thema ‘films en sterren’ werd goed benadrukt tijdens de avond. Zo lag er een rode loper, speelde de DQS band alleen maar filmmuziek. Het winnende team deed al jaren mee in de top-3, maar nu was daar eindelijke de eerste prijs. “De afgelopen twee jaar zijn we steeds tweede geworden. Eindelijk is het nu gelukt. Fantastisch”, zegt een van de deelnemers van het winnende team.

De organisatie is dit jaar in handen van Stichting Dorpsquiz Someren: ,,Het is ieder jaar een hele klus, we zijn nu alweer bezig met de editie van volgend jaar,” geeft Marion van de Boomen aan. Ze is niet verbaasd dat de Dorpsquizzen in Someren en de regio zo’n succes zijn: ,,Mensen doen graag dingen samen en het voordeel van onze dorpsquiz is, is dat alles op een avond gedaan wordt.” Het had er ook alle schijn van dat heel Someren deze avond met rood omcirkeld had in de agenda, alle teams waren – allemaal origineel verkleed – aanwezig in De Ruchte waar het feest tot in de late uurtjes doorging.

De overige prijswinnaars waren:
aanmoedigingsprijs: Makt ons gin zak uit;
originaliteitsprijs: De Lomannekes;

1e: Filippini en de Hazen.
2e: Team JOEK,
3e: De Smarties,

De totale uitslag is inmiddels verstuurd naar alle teamcaptains.

Kijk hier naar de filmposters
Kijk hier naar de Vallende sterren
Kijk hier naar de After movie

Graag willen wij alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage aan DorpsQuiz Someren 2018.

Tot zaterdag 14 december 2019.

 

 

Ondertussen wordt er achter de schermen alweer hard gewerkt aan de Dorspquiz Someren 2017. Volg onze facebookpagina voor alle updates en bekijk het filmpje waarin wij het thema bekend maken.

Net als jij denkt dat je de code van de koffer ontrafeld hebt begint het spel pas….
Het populaire escape room concept aan tafel. Ontdek de geheime koffer en ga de uitdaging aan om met behulp van mysterieuze tips en of aanwijzingen
gezonde hersens, samenwerking en creativiteit de inhoud te ontmaskeren en uiteindelijk de kluis te kraken.
Lukt dit binnen de gestelde tijd en is jouw groep de eerste… dan ben jij de winnaar!!!

De Muwskes winnen 2e editie Dorpsquiz Someren 2016

Beste Dorpsquizzers, hartstikke bedankt voor jullie deelname aan Dorpsquiz Someren 2016! Wij kijken terug op een fantastische, memorabele avond, mede dankzij jullie enthousiasme en fanatisme. Met een succesvolle, uitverkochte tweede editie van Dorpsquiz Someren 2016 hebben we met z’n allen een mooie Zùmmerse traditie op de kaart gezet.

Het was nog geen half 6 of de “quiz & ride – zone” werd volop in gebruik genomen en ontstond de eerste file voor de deur bij “De Ruchte”. Klokslag half 6 ging de deur open en stroomden de teams binnen die dachten dat ze het quizboek kwamen halen. De eerste opdracht kon al meteen beginnen,hilariteit, paniek, het quizboek lag nl. verstopt in een van de kluisjes van fysiofit Ten Bokum. Met behulp van een rebus en sleutel (die sommige teams vergaten mee te nemen en dus weer terug moesten…. ) kon het quizboek dan toch meegenomen worden naar de quizlocatie en kon men aan de slag. Behalve het nodige speurwerk moesten jullie er ook op uit. Wat ’n geweldig gezicht was het om jullie daar op het Wilhelminaplein te zien staan en wat ’n stilte terwijl “yesterday” door Zùmmere galmde. Van het carillon door naar de “pittige” geheime opdracht in “De Donck” waar een aantal woorden moesten worden ontcijferd die we in morse-taal lieten zien. En dan, klokslag 21.00 uur werd het laatste boek weer ingeleverd en kon de feestavond voor alle deelnemers beginnen. Achter de schermen werd toen nog heel hard gewerkt om de uitslag diezelfde avond bekend te maken:

De uitslag:

1. De Muwskes
2. Team Filippini en de Hazen
3. De Lomannekes

De originaliteitsprijs ging naar het team Beauty’s & Brains en de aanmoedigingsprijs was voor het team JJJ en de Toontjes.

De overige uitslagen:

4. JOEK, 5. 187, 6. Slagerij van Doorn, 7. De Smarties, 8. Meerpoel Rules, 9. De IWABS, 10. Goois Volluk, 11. De Wandelende Wikipedia’s, 12. Scouting Someren, 13. GPS (Grouwt Prakkezeerders Summeren), 14. Familie Verberne, 15. Bende van Ellende en Vermetel noch bevreesd, 17. As ’t bisje moar unne noam hi, 18. Volgend jaar beter, 19. Na Dorst, 20. Van Astuh kent Zummere, 21. DORST, 22. Witte Gij’t, 23. Kings of Neon, 24. Wild Guess, 25. Goei Volluk, 26. Beauty’s & Brains, 27. De Tobbers, 28. De Lichten van Willie Wortel, 29. BiblioBond, 30. Darkroom Dusters, 31. Gran baguettes, 32. Quizutwel, 33. Zigge Zagge Zoggel, 34. De Simple Minds, 35. We are family, 36. Toeternietoe, 37. Peer’s tune bar, 38. Hastalavista + parents, 39. OTC Someren, 40. Ons Café 2, 41. Efkes prakkezeere en Ons Café 1, 43. Bekant, 44. Meersmoel, 45. IQUIZUTWEL, 46. SOMTIAS, 47 ’t Schiet me nie te binne, 48. Van Alles Wa, 49. 16x niks, 50. Wikipedia, 51. Panchovilla, 52. Uuhhh, 53. Rijpe Wijnen, 54. Game, set & match, 55. JJJ en de Toontjes

Alle sponsoren en medewerkers die DQS16 mede mogelijk hebben gemaakt : KEI BEDANKT!!!.

Noteer alvast in jullie agenda: 3e editie Dorpsquiz Someren zaterdag 9 december 2017.

Kijk op facebook voor leuke foto’s, filmpjes en reacties

Dorpsquiz Witte gai't2e editie Dorpsquiz Someren 10 december 2016

In navolging op een zeer succesvolle eerste editie vindt op zaterdag 10 december 2016 de tweede editie van Dorpsquiz Someren plaats. Deze dorpsquiz wordt georganiseerd door BOOM events in samenwerking met de Ruchte. Aanmelden voor deze quiz kan via aanmelden@dorpsquizsomeren.nl.

 

Quizvragen

Dorpsquiz Someren bestaat uit vragen verdeeld over diverse categorieën over Someren. Deelnemers kunnen rekenen op theorievragen en praktijkopdrachten, aangevuld met een geheime opdracht.

 

Teams

Voor Dorpsquiz Someren stel je een team samen van minimaal 10 en maximaal 16 personen. Als team kies je een geschikte quiz locatie, bijvoorbeeld bij iemand thuis of in de sportkantine. Dit dien je zelf te regelen.

Minimale leeftijd deelname: 18 jaar

 

Spelregels

Bij Dorpsquiz Someren zijn alle hulpmiddelen toegestaan. Je mag dus gebruik maken van internet, computers, rekenmachines, telefoons, TV, kopieerapparaten, etcetera.
Tussen 17.30 en 18.00 uur kun je het quizboek ophalen bij de Ruchte. Uiterlijk om 21.00 uur lever je het quizboek daar weer in.

 

Prijsuitreiking

Na inlevering van de quizboeken is de zaal van de Ruchte geopend voor de prijsuitreiking.  Onder het genot van een drankje is het wachten op de uitslag. Ondertussen geniet je van een spectaculaire feestavond.

De winnaars van Dorpsquiz Someren ontvangen naast een leuke prijs ook de wisseltrofee en mogen zich een jaar lang ‘Dorpsquiz Kampioen van Someren’ noemen.

 

Aanmelden

Aanmelden voor Dorpsquiz Someren kan vanaf 1 juni 2016 via aanmelden@dorpsquizsomeren.nl onder vermelding van je teamnaam, het aantal teamleden en de naam van de teamcaptain, inclusief zijn/haar mailadres en mobiele telefoonnummer.
Voor het aantal aangemelde personen worden ook toegangsbewijzen voor de prijsuitreiking gereserveerd.
Teams die hebben deelgenomen aan de eerste editie van Dorpsquiz Someren hebben tot en met 15 juni 2016 voorrang op de overige aanmeldingen. Meld je snel aan, want VOL = VOL.

Alle inschrijvingen worden op volgorde van aanmelding behandeld. Na 15 juni krijgen alle aangemelde teams bericht over hun deelname.

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor Dorpsquiz Someren bedragen € 5,00 p.p.

 

Wie daag jij uit voor Dorpsquiz Someren? www.dorpsquizsomeren.nl

Meerpoel Rule wint eerste Dorpsquiz Someren